12. i 12. i 1912 klokka 12

Og mens resten av Norge feirer at det er hundre år sidan Thorbjørn Egner blei fødd, får me her inne, eventuelt berre meg, feire at det er hundre år sidan mormor blei fødd! Så skulle eg så gjerne ha skrive mykje og godt og lenge og fint om denne fantastiske dama som eg nok alltid har identifisert meg med i stor grad. (Ja, er nokså nøgd med meg sjølv òg). Men eg er svolten akkurat no, driv og bryggjer kaffi (ei drikke mormor nøyt i store slurpar med påfølgande mmm) og skal ha meg nokre brødskiver til lønsj. Skal ta godt med smør på, for det likte mormor også godt. Det blir nok brunost og tyttebærsyltetøy oppå smøret. Eg trur også mormor ville vore nøgd med meg i dag. I dag er eg budeie, har mjølka, gitt kalvane, måkt skit.

Og berre for å live opp litt, og fordi kaffi og brødskiver er varme og magen svoltnare enn før legg eg inn bilder frå fjosen på Stongå. Garden mormor gifte seg til, plassen som for meg er mykje mormor. Bildene er av kalven Knåvard, pusekatten makrell som viser meg kor ho og broren har vore om natta, og Makrell og meg som måker skit (Ho likar å sitte på skuldra når eg arbeider. Forrige fredag sat ho der i ein time i strekk)

Her er sikkert skrivefeil, kommafeil og andre feil, for det gjekk nokså fort. Så gjer ein som mormor gjorde då ho gjekk på skulen: ,,,,,…..,,,..,,,.. Spre eder!

Legg att eit svar