Gjetarhundkurs

gjkurs2

gjkurs1

I helga har eg og Ikko vore på gjetarhundkurs i Sandeid med Alexander Strøm. Flink instruktør og kjekke folk!

Ikko var kjempeflink. Superkonsentrert når han jobba med sauene, og hørte til og med på meg, spesielt når han fekk nærme seg sauene. La seg ned på kommando. Sleit litt meir med å få han til å gå vekk frå sauene. Han har mykje å slekte på i far sin, og liknar visst både i utsjånad og potensiale. Men han er knallhard. Eg likar han kjempegodt, han er morosam å jobbe med, men det har blitt tydeleg at han kan trenge ein meir erfaren førar.

Eg tenkte tanken før eg reiste på kurs. Både at det hadde vore litt greit om nokon hadde eit forslag til ein annan hund som ville fungere betre i lag med meg, og at det ikkje ville vere så usannsynleg at nokon såg kor god han kunne bli. Eg blei derfor ikkje så overraska då instruktøren spurte om eg var interessert i å bytte i mot ein mjukare hund han hadde. Eg slo til nokså fort, og sjølv om det kan vere ein underleg ting å gjere sa kjennes avgjersla rett. Ikko blei med Alexander med ein gong. Få det gjort så fort som muleg var min umiddelbare tanke. Eg merka at heile meg innstilte meg på overgangen, og det er ikkje kjekt å drøye.

Så eg hentar denne karen på fredag:

Comments are closed.