Twitteratur

Jeg skjønner at det er twitter nå som gjelder både som der man skal være, og der det er farlig å være for disse som blir avhengig av alt mulig. Jeg sliter ennå litt både med å bli avhengig nok, men så klarte jeg ikke å bli røyker heller, selv om jeg prøvde iherdig rundt årtusenskiftet.

Min manglende evne til å bli avhengig gjør at jeg ikke finner ut av hvordan det hele fungerer heller. Derfor er det fint å få noen guidinger, og de har jeg etter hvert lest flere av. Både her og her. Blir mer og mer glad i google-leseren min. I dag kom en snedden guide som jeg likte spesielt godt. Det virker som om det utvikler seg i svimlende fart, og at det finnes noe for en hver. Man kan jo for eksempel skrive noveller i twitterformat. Twitteraturoppfordringen hos Virrvarr ligger her. Det kan nå bli enda mer stas å ta Røværfjord om morgenen. Greit å ha et formål annet enn å komme tørrskodd over havet.

Jeg har også skjønt at hvis jeg vil være med i en bestemt diskusjon eller søkestrøm må jeg inkludere den rette forkortningen med en # foran. Som #twl eller for eksempel ap-landsmøtet som foregår nå: #aplm. Sneddent. Hvordan slike forkortninger blir født har jeg ikke forstått. Men det er kanskje bare noen som blir enige, og så samler det seg slik når forkortelsen er inkludert. Bare det i seg selv er egentlig veldig trivelig og ganske godt gjort. Rar liten verden vi har, og den endrer seg på en helt ny måte. Bare hjerner i mellom via stråling i lufta. Omtrent.

2 comments

 1. Atle Grimsby seier:

  Kjekt at det er noen aktive Haugalandet :-)
  Ja det er en liten verden. Haugalendinger er veldig opptatt av fysisk infrastruktur som veger og ferjesamband. I dag handler det like mye om å lage seg infrastruktur på nettet (nettverk) via Sosiale Medier. Klarer man ikke å skape trafikk og interaktivitet på nettet så havner man i en (ikke virtuell, men en..) reell bakevje.
  Det er få aktive bloggere, fåtalls twittrere, to på Haugalandet nettverket til origo, et par på BrightKite. ikke så underlig at Utsira blir en foregangskommune på Sosiale Medier.
  Møre og Romsdal Fylke har satset aktivt på Sosiale Medier og Ungdom. De ligger langt framme og vil høste godt av dette i neste tiår.

  Mange uskrevne regler i Twitter!
  Hvorfor følger ikke du meg? Betyr: jeg har kjedelige oppdateringer, eller at du er mest interessant (hoven) eller samler poeng på TwitterGrader? :-)
  Det enkleste er hvis begge følger for da kan man sende direktemeldinger til hverandre. Twittrere som «snakker åpent på nett om trivielle ting» blir oppfattet som spammere og mister followers. Tog du an?

  Stå på med bloggingen din! Du er en god repersentant for Haugalandet.

 2. Naivfilosofen seier:

  Jeg visste ikke at jeg ikke hadde trykt på follow på deg. Det går litt for for meg for tiden, og så kom det mange slike followmailer på en gang. Har ikke helt kommet inn i den twitringa ennå. Men nå følger jeg deg. :) En lærerarbeidsdag kan drøye til langt på kveld. I går rakk jeg nesten ikke båten hjem kl. 18.00. Måtte springe, veive og rope. Oppdaga i dagmorgens at jeg må følge denne hashtagen for å få være med i søkerstrømmer. Hvis jeg da ikke misforstod det også..

  Takk, jeg skal prøve å gjøre Haugalandet stolt. Har bodd i Oslostudentland i 10 år, og vært tilbake her nå i 1 og 1/2 år. Sjit, det går fort. Rart å dra herfra som forvirra 19-åring og komme tilbake som makelig anlagt og sindig 29-åring. (Bare litt mindre forvirra).

Legg att eit svar