Agronomspirer på tur

Agronomelevane ved Vinterlandbruksskulen i Ryfylke har vore på tur i Ryfylke og på Jæren. Me har sett mjølkerobotar, vikingtidsauer, automatiske foringsvogner, juletre, nydelege kalvar som sprett omkring, ikkje snurten av ein einaste gris, ein stor haug sukkerroer og ein heil masse skit.

Her held eit juletre i handa mens eg instruerer fotografen i ikkje å ta biletet akkurat slik:
juletre

Mjølkerobotar og automatiske foringsvogner var fascinerande å sjå på, men ikkje særleg triveleg. De som imponerte mest var eit nytt fjøs med ammekyr, rase Limousin. Stemninga i fjøset var god, kyr og ungdyr rolege og trivelege.

Det var ikkje berre eg som likte dei:
limousinkos

Her ligg kalvane i lag med mødrene sine på mjuk halm og kosar seg:
kalvar

Dette bildet viser ikkje kor fine kalvane er, men tenk deg karamellar:
ammeku

Her: glorifisert:
limousin

Legg att eit svar