Kjærleik & Karlsons lim


Blid prinsesse frå Røvær

Skulen er godt i gang. Eg har fått ein fin timeplan med tom onsdag eg kan fylle opp med kyr, sauer, motorsag, traktorar, religionsfilosofi og andre fine ord. Eg var på veg til å grave meg ned i kveld, men med spaden i handa kom ein faen i meg og røska godt i nakkeskinnet mitt. Godt det, for der er det stivt og klumpete. Spaden blei satt vekk, eg opna tjatten på fjesboka (eg er i grunn litt redd heile tjatten) der to ulike menneske ville snakke litt. Så tok eg fram telefonen og fekk tak i den gode systera mi. Eg laga meg ei stikkordsliste og prøvde om den nye sykkelbuksa hadde plass til stillongs under seg. Sykkelen er no påmontert vesker og ny lykt. Eg har alvorlege intensjonar om å sykle til Haugesund måndag morgon. Eg var like ved å skrive eit atterhald om at eg ikkje garanterer at dette skjer, men så tenkte eg at, nei, det skal eg jammen ikkje gjere. Eg har rekna på tida, det er ikkje noko problem.

Så, litt Lillebjørn:

Kjærlighet og Karlsons lim

Ta dette brustne hjerte! Smerte er et
billig rim.
Jeg har mere tro på:
Kjærlighet & Karlsons lim.
Smurt på bruddets flate. Legg det under
press.
Mellom tunge bøker. Et leksikon fra A til S.

Når disse tunge tanker banker på mitt
hjertes dør,
og står på smertens terskel, det er da jeg
tenker at jeg bør
få lagd et skilt av messing. Et som lett blir
sett.
Mellom fire skruer: «TUNGE TANKER
UØNSKET!»

jeg tenker på en hjort jeg så en gang.
Så underlig den sprang.
Den gjorde et hopp over en bekk.
Plutselig var den vekk.
Den gjorde et hopp over en bekk.
Plutselig var den…

Ta dette brustne hjerte! Smerte er et
billig rim.
Jeg har mere tro på:
Kjærighet og Karlsons lim…

Jeg har en venn i Bergen. Jørgen er en
praktisk mann.
Han kan gravere i messing. En dag så skal
jeg spørre han.
Hans hjerte er så edelt. De satte det ved
byens port.
Det føles godt å kjenne en som gjør det
såpass stort.

Ta disse tunge tanker! De banker ofte på
hos meg.
Benytter frekt min gjestfrihet og nekter
helt å gå sin vei.
For alle triste sanger fanger min
oppmerksomhet.
De har så mange vakre ord. Det er noe
alle vet.

Jeg tenker på en hjort jeg så en gang.
Så underlig den sprang.
Den gjorde et hopp over en bekk.
Plutselig var den vekk.
Den gjorde et hopp over en bekk.
Plutselig var den…

Lillebjørn Nilsen

Comments are closed.