Kos i fjos

Lamminga er godt i gang på Skjølingstad. Lam nr. 20 kom i dag. Det er ventande omtrent 78 lam. Me brukar ikkje å gje namn til alle, men nokre heldige får likevel æra.

Dette er Primula, fyrste lammet i år. Flott saulam som har eit heilt jur for seg sjølv.

fjoskos2

Så har me Lykkeliten. Sonen til ein sau som ikkje eigentleg var eit godt morsemne. Ein av tre puslingar i forfjor som blei med over nyttår for å bli litt større slik at dei kunne bli påskemåltid. Så blei det slik at dei fekk ein sjanse. Eg trur kanskje mor hans er ein sau med psykisk utviklingshemming. Ho avviser han ikkje på vanleg vis. Forstår berre ikkje heilt kva som er meininga med han. Lammet får drikke om me står og held på sauen. Treng ikkje holde ho fast, berre stoppe ho frå å gå vekk. Holde ein hand på ho. Lammet har fått litt flaskemjølk også. Når me kjem med flaska blir sauen heilt i hundre. Ho vil ha flaske. Har vore flaskelam sjølv og ikkje heilt fått med seg at ho har blitt vaksen.

fjoskos1

Men i dag tok eg dei på fersken i å få måltidet til utan hjelp.

fjoskos4

Denne dama trudde me skulle ha to lam i fjor, men så fekk ho tre. Då var ho fyrstegongsfødande, og blei nokså tynn. Men ho har næringsvét, og har fått ekstra mjøl i drektighetsperioden. Nå har ho laga seg fire lam.

fjoskos5

Så har me denne makalause karen som har forstått forskjellen på fjos og beite. Han tuslar roleg rundt i fjosen. Ligg og kikkar. Sauene er så vande med han at dei ikkje bryr seg om han. Like gjetarinteressert når me er ute.

fjoskos3

Comments are closed.