Svartefot

I fjor fekk me ei overrasking. Ei av ti innkjøpte sauer av rasen Norsk kvit sau fødte to lam med kålsvarte føter og gråbrunsvarte detaljar. Det er ikkje uvanleg at sauer av denne rasen har svarte prikkar, men denne sauen har nok noko ekstra i stamtavla som ikkje dei andre har. Eit av lamma har fått bli, mykje fordi ho er så veldig kjekk og grei. Ho heiter Ronja og skal bli mor neste år.

ronja

ronja2

ronja3

I dag har ho fått søsken, tre i tallet. To av dei er nokså kvite, men i ein litt gråare nyanse enn dei andre lamma me har. Eit tredje, eit saulam, har fått skikkeleg svarte føter og masse fine svarte detaljar.

svartefot2

svartefot4

svartefot3

Eit av lamma har blitt flaskelam. Her får det litt ekstra pleie på fjoskjøkenet. Eg gir det ein ekstra dose råmjølk, Cap slikkar det reint og tørt. Mykje ein gjetarhund skal lære.

svartefot

Comments are closed.