Flink!

I helga har eg vore avløysar hos desse dyra

forgang

Når eg skal gje dei silo kjører eg denne vogna i forgangen. Ho er elektrisk og går anten fram elller tilbake eller ho står i ro. Fleire alternativ er det ikkje, ein kan ikkje styre farten. Det er akkurat plass til vogna i forgangen. Ein kan ikkje få hjula ned i etene (der maten ligg), men jammen kan ein sette seg bommeleg fast.

vogn

På fredag, like etter at sjonkel sjef hadde dradd av garde (bokstaveleg!) kom eg skeivt ut. Viss det hadde skjedd for eit halvt år siden hadde eg ikkje visst råd, men denne gongen måtte eg klare det sjølv. Adrenalinet steig, det var meg eller vogna. Eg marsjerte roleg bak alle kosserompene (ein spring ikkje i fjosen) og fekk dradd vekk den siloklompen som låg under eine hjulet og var tua som velta vogna. Tilbake med meg, rygge og rette opp. Vogna stod parallelt med båsane, eg trudde eg hadde kontrollen. Det hadde eg ikkje. Eg kjørte framover igjen og flopsi der velta ho endå verre enn før. No låg ho inntil båsane med det eine hjulet fritt i lufta. Men eg fekk ikkje panikk. Eg labba rundt igjen og måtte denne gangen henge med heile tyngda mi på vogna for å få vippa ho tilbake. Eg rydda så godt eg kunne framfor ho, og prøvde igjen. Og det gjekk! Eg hadde sigra over det oransje monsteret, og var sjefen i fjosen. Kossar og kalvar var imponert, og eg, eg var høveleg nøgd.

Eg siterer Lotta frå bråkmakergata:
Det är konstigt med mej. Jag kan så mycke. Ja jag kan allting faktiskt.

Og takk til deLillos, nok en gang:

Flink
Herregud, hvor flink du er med både armer og ben
Det er søren meg genialt hvordan du kombinerer dem
Herregud, hvor flink du er til å dusje og kle på deg selv
Nå har du jaggu meg stått opp og er våken helt til det blir kveld

Ja du er flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink
Ja du er flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink
Herregud, du er så flink og spesiell

Herregud, hvor flink du er til å spise ristet brød
Og du klarer å steke bacon helt til den blir sprø
Herregud, hvor flink du er til å si hei og hadet til folk
Nå har du faen meg rukket å spørre om hva du gjør i sin nye jobb

Ja du er flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink
Ja du er flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink
Herregud, du er så flink og spesiell

Ja, du er søren meg flink
For deg er allting mulig
Du kan lage ting, 100 % naturlig
Du er selveste mennesket
For deg går allting an

Du er så god til å tenke
Du kan legge en plan
Har du lagt en plan?
Har du lagt en plan?
Du må legge en plan

Herregud du er så flink til å være menneske og ikke dyr
Ja, du kan sette i en kontakt, du kan trykke på en knapp på masse dyrt utstyr
Fy faen å flink du er tross alt og likevel
Etter alle disse år på jord så klarer du og ligne på deg selv

Ja du er flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink
Ja du er flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink
Herregud, du er så flink og

Ja du er flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink
Ja du er flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink, flink
Herregud, du er så flink og spesiell.

kosse

One comment

  1. Johan seier:

    Du e så flinke å skriva lille frøkenå mi :) Det e så koseli å lesa det du skrive.

    Klem fra Big J

Legg att eit svar